Introduction: L.O.V.E

Bismillahirahmanirahim.....

Assalamualaikum~~~
HOLLAAA!! we are back with a looooooong topic!! Lavender on Venus Encounter atau kata pendek L.O.V.E.

Okay, angah tak banyak plan sangat tentang cerita ni. Tak fikir pun macam mana cerita ni akan berakhir! So, I will only follow with the flow ^_^ Mungkin dalam perjalanan karang cerita ni angah akan dapat inspirasi macam mana cerita ni habis.

So, summary cerita ini ialah, seperti biasa... seorang lelaki dan seorang perempuan berjumpa dari kecil dan mempunyai hubungan yang boleh dikatakan hubungan terlarang kerana mereka dari dunia yang berbeza, seorang dari dunia penuh dengan keceriaan dan kebahagiaan manakala seorang lagi dunia yang penuh dengan kepahitan dan kekejaman. Tiada siapa tahu hubungan antara dua kawan baik ini. mereka berjumpa di suatu tempat hanya mereka sahaja yang tahu dan berkongsi cerita tanpa membongkar identiti mereka yang sebenarnya. semakin mereka besar, makin mereka sedar akan bahayanya hubungan mereka. bahaya bagi nyawa mereka dan juga orang di dunia mereka. Adakah mereka akan teruskan hubungan rahsia ini? apakah akan jadi di masa hadapan kalau mereka hentikan hubungan mereka? bagaimanakah sebenarnya dunia mereka berdua ini? apa yang merbahaya sangat sampai mereka berdua tidak boleh bersama?

Itu je permulaan cerita yang ada dalam kepala hotak angah sekarang ni.berdoa banyak-banyak cerita ni tak terkendala di tengah jalan sudah. Hahahahahahahaha

Baiklah! Di sebabkan angah tak figure out semua watak-watak dalam novel ni jadi angah tunjukkan watak utama yang akan selalu muncul dalam novel ini dan juga bab pertama. 


This is Ivy. Watak utama dalam cerita ini. Kalau korang kenal perempuan ni then... Ya, ini Emma watson yang dah di photoshop. tukar warna rambut dan mata. Kalau korang perasan necktie slytherin tu faham-faham je lah. Hermoine Granger... Sapa tak minat minah ni?? Angah perlukan dia jadi watak utama :D


G. A. Louis
Ladies and Gentlemen..... kalau korang tak kenal siapa ni... dia ialah seorang model yang boleh di katakan 'the hotest model' hahaha... Angah tak dapat sahihkan kalau dia ni the hotest ka tidak... anyhow, any how as you can see dia muncul di bab permulaan cerita sebagai kawan rahsia. Dia mungkin takkan muncul selalu dalam cerita ni... mungkin. Hehehehehe

Alright! Angah tahu, sikit giler nak mampus watak novel ni. Salah! angah rancang nak banyakkan lagi cuma tak diwujudkan lagi! hahahahaha, setiap kali ada watak baru keluar, angah akan tayangkan muka mereka. Don't worry, banyak lagi muka-muka hensem and lawa-lawa muncul in the near future ^_^

Harap korang bersemangat nak baca novel ni!! 

P/S: Korang suka cerita classic fairy tales tak??? 

P/P/S: This is the cover for L.O.V.E!!

No comments:

Post a Comment